top button

HAKEMUKSEN JÄTTÄMINEN

Miten jättää hakemus käsittelyyn Suomen viisumikeskukseen?

Vaihe 1: Täytä hakemus ja varmista siihen liittyvät asiakirjat:

Saadaksesi käsityksen mm. viisuminhakuperusteista, hakemukseen liittyvistä valokuvavaatimuksista, tarvittavista asiakirjoista, käsittelyajoista, ole hyvä ja tutustu osioon Tietoa Schengen-viisumeista.

Vaihe 2: Varaa aika viisumikeskukseen:

Ennen hakemuksen jättöä suosittelemme varaamaan ajan viisumikeskuksesta. Voit tehdä ajanvarauksen nettisivuilla tai soittamalla puhelinpalveluumme. Viisumikeskukseen voi jättää hakemuksen käsittelyyn myös ilman ajanvarausta.

Huolehdi, että olet tutustunut turvallisuusmääräyksiin ennen saapumistasi viisumikeskukseen.

Vaihe 3: Jätä hakemuksesi käsittelyyn:

Tuo ja jätä valmis viisumihakemus sekä kaikki siihen liittyvät asiakirjat viisumikeskukseen. Viisumikeskuksen osoitteen löydät osiosta Yhteystiedot. Valmis viisumipäätös voidaan pyydettäessä toimittaa myös kuriiritoimituksena ilmoittamaasi osoitteeseen.

Vaihe 4: Maksa viisumikäsittelymaksu:

Sen jälkeen kun olet jättänyt viisumihakemuksen käsittelyyn, sinulle ilmoitetaan viisumikäsittelumaksun summa ja ohjataan kassalle. Tarvittavan summan voi maksaa joko käteisellä ruplissa, pankki- tai luottokortilla. Viisumikeskuksessa suoritetuista maksuista saa aina kuitin.

Vaihe 5: Nouda valmis viisumipäätöksesi Viisumikeskuksesta:

Seuraa hakemuksen kulkua alustavan luovutusaikataulun mukaisesti ja tule noutamaan passi viisumikeskuksesta. Erikseen tilattavalla kuriiripalvelulla passi toimitetaan suoraan ilmoitettuun osoitteeseen.

Seuraava Takaisin